sábado, 11 de agosto de 2018

RESUMS FUTBOL ANGLÈS - VANARAMA CONFERENCE NATIONAL LEAGUE #PILOT


DE QUE TRACTA AQUESTA SECCIÓ?


El naixement de l’esport que avui regna el món audiovisual, passions i negocis pot tenir orígens, diversos. D’exemples d’esports semblants trobem segles i mil·lennis enrere. Però tothom fixa en Anglaterra, els inicis del futbol modern, entès com l’esport practicat des de finals del segle XIX i que ha evolucionat al que avui veiem.

Aquella terra, de pluges constants, migracions i conquestes, d’explotacions industrials i domini mundial, no ha vist empetitida la seva imatge de futbol, malgrat l’expansió del mateix pel globus. Més aviat, al contrari. Mentre lligues com la de l’estat espanyol presumeixen de ser la millor, a Anglaterra, practiquen amb l’exemple i intenten demostrar perquè són qui són.

És per això, que 161 anys després de la fundació del Sheffield Football Club a Yorkshire, a Desempat Forward volem informar de l’actualitat, de resultats, traspassos i noticies del futbol anglès, des de la Premier League fins la Conference National League (5ena divisió). Alhora del seguiment dels equips més importants a Gales, Escòcia, Irlanda del Nord i Irlanda.

Avui comencem aquest repàs, amb golejadors, estadístiques, cròniques breus i enllaços a resums dels partits, en català i, per dotar d’importància als clubs més modestos, al igual que farem amb els equips de la Tercera Divisió i Preferent al nostre territori, començarem a la Conference National League, divisió que suposa el trampolí al futbol professional de molts clubs amateurs, malgrat tenir en aquesta lliga a equips comb el Chesterfield, amb un estadi, amb prop de 10000 espectadors de capacitat.

CONFERENCE NATIONAL LEAGUE

SALFORD 1-1 LEYTON ORIENT


La temporada a la cinquena divisió del futbol anglès fa 5 dies que va donar el tret de sortida. Manchester fou el comptat que va albergar el partit , malgrat ser la ciutat propera de Salford qui el a viure en directe. The ammies, com s’anomena als seus seguidors té la peculiaritat de compartir propietari amb un gran d’Europa com el València CF, ja que el màxim accionista és Peter Lim. No obstant aquí no queden les peculiaritats del repartiment accionarial d’aquest equip ja que el 50% restant el posseeixen 5 coneguts exfutbolistes: els germans Neville (Phil i Gary), Nicky Butt, Paul Socholes i Ryan Giggs, tots amb passat a Manchester.

Entre els futbolistes que més destaquen a l’equip de Salford trobem a Crocombe, porter de Nova Zelanda amb recorregut per les divisions inferiors del futbol anglès.

Enfront el Leyton Orient de Londres, arriba després caure a la cinquena divisió fa dues temporades i amb l’objectiu de tornar a la Football League Two el més aviat millor.

Amb un equip amb pocs futbolistes destacats, veiem una plantilla conjuntada i de nivell parell per intentar l’assalt a les primeres posicions. Graig Clay o George Elokobi representen l’eix vertebrador del equip.

El partit va començar a les 12:30 del dissabte i presentà les següents formacions per tots dos equips. Pel Salford City: Christopher Neil fitxatge d’aquesta temporada ocupà la porteria, Scott Wiseman també arribat aquest any del Chesterfield, defenia la banda dreta, Liam Hogan i Piergianni a l’eix defensiu i Touray, el futbolista de Gambia a la banda esquerra. Al mig del camp, el tècnic escocès Graham Alexander col·locà al pivot defensiu Lois Maynard, junt al migcampista arribat del Macclesfield Danny Whitehead. Amb Tom Walker i Danny Lloyd (fitxatge també d’aquesta temporada) com a interiors. Al davant, la parella de davanters, Adam Rooney, arribat del Aberdeen i Rory Gaffney, del Bristol. A la banqueta, es mantindrien a l’espera Mafuta, Haughton, Crocombe, Shelton i Pond.

El Leyton per la seva banda plantejà un equip amb Dean Brill a la porteria, Sam Ling a la banda dreta i Widdowson a l’esquerra. Elokobi i Coulson a l’eix defensiu. Graig Clay com a únic centrecampista acompanyat per Lawless. McAnuff i Koroma a les bandes i dalt, Bonne i Alabi, arribat aquest any.

Fou un partit dominat pel desequilibri a les bandes i les centrades. Un partit on les millors ocasions les van tenir els visitants però que els locals es van avançar gràcies a un gol de Rory Gaffney només començar la segona meitat gràcies a una gran rematada de primeres colada entre un núvol de cames. Malgrat el gol, les ocasions seguien caient per part del Leyton i al pal aconseguit en la primera meitat s’hi va sumar altre a la segona. No va ser fins al 85 que després d’una rematada que, sembla, anava dins, Hogan acabava ficant a dins de la seva pròpia porteria el gol.

Amb l’empat tots dos equips enfrontaven la següent jornada amb punts positius i negatius per enfrontar-s’hi al FC Gateshead en el cas dels de Manchester i al Ebbsfleet United els de Londres.

Golejadors: Rory Gaffney – Salford (1 gol aquesta temporada). Liam Hogan – Leyton Orient (pròpia porta).

Canvis: Salford: Nick Haughton per Danny Lloyd i Gus Mufuta per Tom Walker. Leyton: James Brophy per Alex Lawless, James Dayton per Josh Koroma i Charlie Lee per Sam Ling.


AFC BARROW 3-0 HAVANT & WATERLOOVILLE FC

L’estadi de Holker Street a la ciutat de Barrow-in-Furness a la costa nord-oest d’Anglaterra va iniciar l’esclafit real del inici de lliga a Anglaterra. A els 4 la jornada feia petada i començaven gairebé la totalitat dels partits de la jornada. Fou aquí on, l’equip local, el AFC Barrow, campió dos cops del FA Trophy a Wembley va donar la primera alegria a la seva afició.

Com en el cas del partit anterior, es van enfrontar dos equips oposats en quant a objectius i formació. Un, el local, ple de de novetats en la seva formació, l’altre, el visitant, més conservador en la seva política de incorporacions.

Els locals, es van presentar a l’equip amb un 4-2-3-1 amb Firth a la porteria (arribat aquest any del Liverpool U21). Jones a la banda esquerra i Brown arribat del York City a la dreta. A l’eix defensiu, Granite i Wilson arribats del Ashton i el Oldham. Al mig del camp altres 3 novetats: Taylor del Fylde, Kay del Chesterfield i Rooney del Guiseley. A dalt, 3 jugadors més, Smith del Sheffield, Hindle, arribat del Colwyn i Turner del Morecambe. A la banqueta, Eldson, Barthram, Burgess, Waterston i Correia.

Els visitants per la seva banda es presentaren amb un 3-5-2 que vist el resultat, no lis donà molta sort. Young ocupà la porteria, Rose, Paul Robinson arribat del Wimbledon i el no actor Ed Harris ocuparen la defensa. Robinson, Stock, Williams i Fogden formaren el centre del camp  i Tarbuck, Pavey arribat del Datford i Kabamba del Portsmouth completaren l’atac.

Malgrat començar millor els visitants, fou el Barrow qui amb una gran rematada des de fora de l’àrea de Hindle avançava als locals. Smith amb un rebot després de que la pilota tocarà el pal feia el segon i Hindle després d’altra bona rematada culminava la golejada.

Aquest partit suposava un bon tret de sortida per al Barrow qui s’enfrontaria al Halifax en la segona jornada, mentre que el Havant rebria al Boreham a casa.

Golejadors: Hindle – Barrow (2 gols aquesta temporada) i Smith – Barrow (1 gol aquesta temporada).

Canvis: Barrow: Burgess per Kay, Correia per Smith i Waterston per Hindle. Havant: Lewis per Robinson, Rutherford per Pavey i Huggins per Williams.


No hay comentarios:

Publicar un comentario